Skip to main content

Osteopaat voor honden

Woon je in de omgeving Oss en merk je dat je hond niet zo lekker in zijn of haar vel zit,
of niet te achterhalen (pijn)klachten of blessures heeft?
Laat je hond weer hond zijn!

Een hondenosteopaat helpt bij klachten

Je hond heeft (pijn)klachten of zit niet goed in zijn of haar vel. D.m.v. blokkades in het lijf opzoeken met diverse manuele technieken (m.b.v. mijn handen) zoeken we het probleem op en behandelen we deze.

Osteopaat voor honden

Wanneer je hond symptomen vertoont zoals kreupel, trekt met poot, kromme rug, staart beweegt niet meer of slecht, eetlust weg, spugen zonder reden, moeilijk opstaan of lusteloos dan kan een osteopathische therapeut een oplossing zijn.

Ik ben ook inzetbaar om een revalidatie behandelplan samen met andere specialisten te maken, bijvoorbeeld na een knie operatie of elleboog operatie. Zo bevorderen we het herstel op een holistische wijze.

Osteopathie is een manuele therapievorm waarbij we uitgaan van structuren van het gehele lijf en de beweeglijkheid hiervan. Met structuren kun je denken aan botten, spieren, bindweefsel, organen en lichaamsvloeistoffen (lymfevocht).

osteopaat voor honden

Diverse klachten van huishond tot sporthond.

wanneer naar de osteopaat
 • Kreupel, trekt met poot
 • Kromme rug
 • Staart beweegt niet meer of slecht
 • Eetlust weg
 • Spugen zonder reden
 • Moeilijk opstaan
 • Weinig energie, lusteloos
 • Revalidatie na een operatie
 • Gedragsproblemen 
 • Preventie (APK-tje)
 • Puppy check

Wat kan ik voor jullie betekenen?

zeer welkom met “angstige” hond

Tijdens het intake gesprek maak ik kennis met jouw hond en bespreken we de klachten. Gedurende ons gesprek kan je hond rustig aan mij wennen. Vervolgens gaan we jouw hond behandelen.

Na de eerste behandeling bespreken de vervolgstappen. 

Diana Soijo -Tap

oprichtster De Hondenpraktijk

Vanaf mijn 18e jaar heb ik al honden. Als iemand aan mij vroeg: “Wat wil je later worden?”, dan was het antwoord altijd dierenarts. Zo ben ik uiteindelijk in het diepe gesprongen en aan de opleiding gestart osteopathie voor honden.

Twijfel je over osteopathie?


Ik kan me voorstellen dat dit nieuwe informatie is voor je. Hondenosteopathie is geen nieuw vak maar nog redelijk onbekend in Nederland. 

Heb je na het lezen van bovenstaand informatie nog steeds twijfels bel gerust? 
Bel dan mij op onderstaand nummer.

Het kan zijn dat ik een behandeling zit. Laat dan je telefoonnummer achter en dan bel ik je z.s.m. terug.

Angstige hond?


De behandeling van een angstige hond zal ik zijn eigen omgeving zijn. Ik kom bij jou thuis waardoor je hond zich sneller kan ontspannen. Het enige wat ik nodig heb is een kleed waar je hond en ik op kunnen zitten. Hierdoor glijdt je hond niet uit. Tijdens de behandeling vraag ik jouw hulp met snoepjes en begeleiding van je hond. Zo wordt het voor je hond een positieve ervaring en zal hij of zij een behandeling sneller accepteren. 

Mijn ervaring is zelfs dat als ik een tweede keer je hond behandel ze het heel goed snappen en al braaf op de behandeling wachten.