Skip to main content
Ons verhaal naar een evenwichtig leven

Mimo & Diana

Van eigen ervaring naar een praktijk

Vanaf mijn 18e jaar heb ik al honden. Als iemand aan mij vroeg: “Wat wil je later worden?”, dan was het antwoord altijd dierenarts. Maar soms lopen de dingen anders en kom je in een beroep terecht dat brood op de plank brengt.

In 2014 heb ik mijn hond Mimo geadopteerd uit Spanje. Mimo kan niet met teveel prikkels omgaan. Dit uit zich in fysieke klachten en gedragsmatige, een hond met uitvalgedrag.

Fysiek bleef Mimo maar zijn eten uitspugen. Het was een drama om hem op gewicht te houden.
Dit probleem moest eerst verholpen worden. Na een meerdere bezoeken bij de regulieren dierenarts hebben we in ieder geval kunnen uitsluiten dat het geen “aanwijsbare” ziekten of gebreken waren. Maar hij bleef overgeven.

Osteopaat voor honden

Na een lange zoektocht ben ik bij een osteopaat / chiropractor terecht gekomen. Dit is een leerzaam traject gebleken aangezien Mimo d.m.v. diverse manuele behandelingen, kruiden en verandering van voeding nu wel goed op gewicht is.

Maar we hebben ook nog steeds te kampen met zijn uitvalgedrag. Hiervoor ben ik terecht gekomen bij diverse gedragsdeskundigen en we zijn nog steeds actief hiermee. Het is voor een hond en zijn omgeving geen fijn gegeven om te weten dat de hond zijn “stress” door diverse prikkels te hoog is en problemen veroorzaken. En na lang zoeken zijn we gaan “praktijkspeuren”. Mimo wil graag werken en ontspant zichtbaar als hij zijn neus het werk laat doen. Dit resulteert bij ons in een hond die minder reactief is en zichtbaar meer ontspannen. Let wel het is geen wondermiddel maar oh zo fijn om te zien dat je hond geniet.

En zo is het ontstaan dat ik na deze ervaring de overstap ben gaan maken naar professional in de osteopathie. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Michael Hamerslag die zich toegewijd heeft om de HDO opleiding Osteopathie voor Honden op te zetten en hiermee professioneel getrainde hondenosteopaten.

Waar kan ik jou en je hond mee helpen?