Skip to main content
10 Tips om je hond meer liefde te tonen

Helpt probiotica en prebiotica bij een Giardia infectie van je hond?

Gepubliceerd op
15 november 2022
Diana
Soijo-Tap

Soms hebben we even een moment nodig om onszelf eraan te herinneren dat onze honden onverdeelde aandacht nodig heeft. Tijdens gekke drukke tijden kan het nuttig zijn om buiten de gebaande paden te denken over hoe je jouw hond aandacht en genegenheid kunt geven die ze nodig hebben en verdienen. In plaats van te proberen nog een uur te proppen in een al overvolle agenda, kun je een paar kleine aanpassingen maken in je dagelijkse routine waarbij je je hond kunt betrekken.

1. Knuffels in bed 

Word elke ochtend 5 of 10 minuten vroeg wakker en knuffel of speel met je hond voordat je uit je bed komt. De meeste honden zijn ‘s-ochtends extra gelukkig, dus als ze een paar minuten met je knuffelen, zal hun dag goed beginnen.

2. Samen thuis 

Wat je ook in huis doet, probeer je hond erbij te betrekken. Praat met hem of haar op rustgevende toon terwijl ze je volg(t)en. Nodig hem of haar uit om op schoot te zitten (of dit aan te raden is met een duitse dog is nog maar de vraag 😉 )of aan je voeten te liggen terwijl je werkt, leest of tv kijkt.

3. Spelen 

Zoek naar mogelijkheden om een snel spelletje met je hond te spelen terwijl je klusjes doet of je klaarmaakt voor je werk. Speel verstoppertje met je hond terwijl je het huishouden doet. Verstop diverse snoepjes om zo je hond wat hersenwerk te laten doen.

4. Geef massages van 30 seconden

Honden begrijpen knuffels niet altijd. Besteed in plaats daarvan 30 tot 60 seconden aan het zachtjes aaien en masseren van afwisselende delen van het lichaam van je hond, waarbij je de poten vermijdt. Je weet dat hij of zij geniet van je liefdevolle aanraking als je de ontspanning voelt in je hond zijn lijf en zijn ogen dichtvallen.  

5. Poetsbeurt

Veel honden houden bijna net zoveel van een goede poetsbeurt als van een massage. Zorg ervoor dat je het gezicht vermijdt en doe het rustig aan met de staart en de zachte huid over de buik.

6. Maak miniwandelingen

Honden houden absoluut van wandelen, dus als je maar 5 of 10 minuten over hebt, ga lekker naar buiten of in de tuin voor een ommetje. Als je meer tijd hebt, is het natuurlijk belangrijk om hem de kans te geven om te snuffelen en te verkennen tijdens je wandelingen.

7. Doe trainingssessies van 5 minuten

Dit is een geweldige manier om de je hond op mentaal niveau uit te dagen en te stimuleren. Het is ook een kans voor jou om hem of haar te belonen, genegenheid en een paar lekkere traktaties te geven.

8. Leg je telefoon weg

Dit gaat eigenlijk over het bewust blijven van de aanwezigheid van je hond en het observeren van zijn of haar acties, gedrag en emoties. Honden communiceren altijd met ons, en ze voelen zich geliefd als ze weten dat we aanwezig zijn in het moment met hen.

9. Neem je hond mee

Neem waar mogelijk je hond mee naar het werk, wanneer je een kopje koffie doet bij de buren, op op roadtrips gaat en in elke situatie waarin ze zich veilig voelen en welkom zijn.

10. Minimaliseer de tijd alleen

Zelfs de beste zindelijk, meest kalme, niet-destructieve hond zal eenzaam en verveeld raken als ze meer dan 8 uur per dag meerdere dagen per week alleen worden gelaten. Als je overdag niet thuis kunt komen om te wandelen en te spelen, raad ik je aan een vriend of buurman in te schakelen. Een andere optie is om een hondenuitlater in te huren of een paar dagen per week bij de hondenopvang te overwegen.

Het is belangrijk dat je voldoende thuis bent voor je hond, het is voor een hond niet wenselijk teveel alleen te zijn.

Bronnen:
https://www.mercola.com/