Je hond is misselijk en heeft pijn, aan welke symptomen zie je dat?
Heeft je hond pijn in zijn buik? Welke symptomen let je op?
Ook je hond kan pijn in zijn buik hebben of misselijk zijn.
Het is niet ongebruikelijk dat honden zich af en toe niet lekker voelen met misselijkheid en buikpijn. Herken de symptomen van misselijkheid waarbij je 4 natuurlijke manieren kunt inzetten om je hond snel te helpen met het verlichten van de pijn en misselijkheid. Maar weet ook wanneer het tijd is om uw dierenarts te bellen.
Als je hond misselijk is
De meest voorkomende symptomen van maagklachten bij honden zijn diarree en braken. Veel honden zullen ook gras eten als ze de kans krijgen, om hun misselijkheid te onderdrukken of om braken op te wekken. Andere tekenen van maagklachten zijn:
- Afname of verlies van eetlust
- Depressief overkomen
- Vermoeidheid
- Slikken om reflux tegen te gaan
- Minder water drinken
- Likken aan hun bek, de lucht of voorwerpen
- Er ongemakkelijk uitzien en veel rekken
Als je hond de neiging heeft om sporadisch last te hebben van misselijkheid en braken, is het eerste wat je kunt doen, als je dat nog niet hebt gedaan, een afspraak maken met je dierenarts. Er zijn veel aandoeningen die braken als symptoom hebben, dus het is belangrijk om deze uit te sluiten voordat je aanneemt dat de misselijkheid van je hond het gevolg is van reisziekte of een andere relatief onschadelijke oorzaak.
Zolang je hond gezond wordt verklaard door je dierenarts en je hond is alert en reageert normaal (en zich verder normaal gedraagt), zal je dierenarts waarschijnlijk enkele huismiddeltjes voorstellen om de gastro-intestinale (GI) klachten te helpen oplossen.
Dit zijn mijn favoriete natuurlijke producten:
4 natuurlijke remedies voor een maagklachten
1. Bouillon van bot – Wanneer het maagdarmkanaal geïrriteerd of ontstoken is, is het een verstandig idee om de maag en de dikke darm te laten rusten. Het lichaam kan geen voedsel verteren, verwerken of opnemen terwijl het tegelijkertijd probeert om ontstekingen te genezen en op te lossen. Het vervangen van de dagelijkse voeding van je hond door bouillon kan de broodnodige rust van het maagdarmkanaal bieden die nodig is om snel te herstellen van het incident. Hierbij een video in het engels voor het recept om de bouillon te maken.
2. Geactiveerde houtskool – Als je hond diarree heeft, kan actieve kool (actieve kool, het koolstofresidu afkomstig van plantaardig materiaal) thuis hulp bieden. Het adsorptievermogen van deze natuurlijke stof is hetgeen dat de diarree stopt. Geactiveerde houtskool wordt niet door het lichaam opgenomen – het blijft in het maagdarmkanaal en bindt verzwarende stoffen en irriterende stoffen en scheidt ze uit in de ontlasting.
LET OP! De enige keer dat het niet veilig is om geactiveerde houtskool te gebruiken, is wanneer een hond niet kan poepen of bijtende materialen heeft opgelikt (in ieder geval zal je naar de dierenarts moeten gaan). De aanbevolen dosering is
1 mg per kg lichaamsgewicht –>tweemaal daags kokosnoot koolstof (link naar voorbeeld) voor periodieke periodes van diarree.
3. Homeopathische middelen – Verreweg de meest populaire homeopathische middelen tegen misselijkheid veroorzaakt door reisziekte is cocculus (Indiase kokkels). Het kan worden gegeven vlak voordat je jouw hond in de auto zet. Andere remedies die vaak erg gunstig zijn, afhankelijk van haar specifieke symptomen, zijn onder meer Nux Vomica voor je hond en Carbo Veg.
Probeer bij het toedienen van homeopathische middelen deze niet met je vingers aan te raken. Je kunt de korrels oplossen in water en oraal toedienen. Zorg ervoor dat je het uit de buurt van voedsel geeft.
4. Kruiden – Catnip is een zeer effectief kruid om een huisdier met maagklachten te kalmeren. Ik raad aan om een glycerinetinctuur te gebruiken, ongeveer 12 tot 20 druppels voor elke 20 kilogram lichaamsgewicht.
Andere kruiden die helpen bij misselijkheid zijn onder andere pepermunt en kamille maar gember heeft mijn voorkeur. Ik raad aan om versgemalen gember of het droge gemberkruid te gebruiken, in de volgende hoeveelheden gemengd natvoer of vers vlees:
- Honden onder de 5kg – 1/8 theelepel
- Middelgrote honden – ¼ theelepel
- Grote honden – ½ theelepel
- Reuzenrassen – ¾ tot 1 theelepel
Geef de gember 1 tot 3 keer per dag naar behoefte, vermengd met bouillon of een neutraal dieet. Als je het gebruikt om te helpen bij reisziekte, geef het dan minstens een uur voor vertrek aan je hond. Als alternatief kunt u dagelijks naar behoefte ¼ kopje gemberthee per 10 kg aan voedsel toevoegen. (dus heel weinig!)
https://healthypets.mercola.com/