Skip to main content

Dé honden­praktijk | Hondenosteopaat

Je hond weer fit en gezond

Osteopathie voor honden behandelt diverse (pijn)klachten

Je hond heeft (pijn)klachten of zit niet goed in zijn of haar vel. Osteopathie kan je hond helpen bij klachten en bij preventie

Hondenosteopaat

Wanneer je hond symptomen vertoont zoals kreupel, trekt met poot, kromme rug, staart beweegt niet meer of slecht, eetlust weg, spugen zonder reden, moeilijk opstaan of lusteloos en behandeling door de dierenarts heeft geen verandering gebracht, kan osteopathie een oplossing zijn.

Soms is het een aanpak die samen met andere specialisten of je dierenarts een goede aanpak is om je hond weer gezonder en fitter te krijgen. Dit is een alternatieve / holistische aanpak naast de dierenarts voor je hond.

Osteopathie is een manuele therapievorm waarbij we uitgaan van structuren van het gehele lijf en de beweeglijkheid hiervan. Met structuren kun je denken aan botten, spieren, bindweefsel, organen en lichaamsvloeistoffen (lymfevocht).

Volgens de osteopathie heeft elk deel in het lichaam een optimale functie nodig voor een bepaalde beweeglijkheid. Deze beweeglijkheid kan echter verstoord raken en (pijn)klachten veroorzaken. Dit kan op de plek van de verstoring zelf zijn, maar ook op een locatie in het lichaam die daarmee een relatie heeft.

osteopaat voor honden

Dit zijn de klachten waarbij ik je hond kan helpen.

wanneer naar de osteopaat
 • Kreupel, trekt met poot
 • Kromme rug
 • Staart beweegt niet meer of slecht
 • Eetlust weg
 • Spugen zonder reden
 • Moeilijk opstaan
 • Weinig energie, lusteloos
 • Herstel na een operatie
 • Gedragsproblemen 
 • Preventie (APK-tje)
 • Puppy check

Angstige hond?


De behandeling van een angstige hond zal ik zijn eigen omgeving zijn. Ik kom bij jou thuis waardoor je hond zich sneller kan ontspannen. Het enige wat ik nodig heb is een kleed waar je hond en ik op kunnen zitten. Hierdoor glijdt je hond niet uit. Tijdens de behandeling vraag ik jouw hulp met snoepjes en begeleiding van je hond. Zo wordt het voor je hond een positieve ervaring en zal hij of zij een behandeling sneller accepteren. 

Mijn ervaring is zelfs dat als ik een tweede keer je hond behandel ze het heel goed snappen en al braaf op de behandeling wachten.

osteopaat hond

Wat kan ik voor jullie betekenen?

zeer welkom met “angstige” hond

Tijdens het intake gesprek maak ik kennis met jouw hond en bespreken we de klachten. Gedurende ons gesprek kan je hond rustig aan mij wennen. Vervolgens gaan we jouw hond behandelen.

Na de eerste behandeling bespreken de vervolgstappen. 

Diana Soijo -Tap

oprichtster De Hondenpraktijk

Vanaf mijn 18e jaar heb ik al honden. Als iemand aan mij vroeg: “Wat wil je later worden?”, dan was het antwoord altijd dierenarts. Maar soms lopen de dingen anders en kom je in een beroep terecht dat brood op de plank brengt.

In 2014 heb ik mijn hond Mimo geadopteerd uit Spanje. Mimo kan niet met teveel prikkels omgaan. Dit uit zich in fysieke klachten en gedragsmatige, een hond met uitvalgedrag.